Bestuur

Begin 2012 is de Stichting Bevrijdingsfestival Drenthe opgericht. De bestuursleden zijn verspreid uit de provincie Drenthe afkomstig. Vanaf 5 mei 2020 starten wij met een sterk gewijzigd bestuur, ze stellen zich graag aan u voor:

Ger Boes (Voorzitter): ik vind vrijheid het grootste goed wat er is. Helaas is het niet vanzelfsprekend. Laten we het vooral koesteren en een steentje bijdragen om te zorgen dat we in vrijheid kunnen blijven wonen en leven. 5 mei mag nooit vergeten worden. Mooi dat ik daar een steentje aan kan bijdragen.

Jetze Dam (Vicevoorzitter): Het plezier om in ons land elke dag in vrijheid te kunnen doen, zeggen, vinden, laten en ervaren is gewoon én bijzonder tegelijk. Er zijn nog zoveel plaatsen op de wereld waar het anders is. We zijn bevoorrecht dat wij de dag na 4 mei een feest kunnen vieren. Al was het maar om je bewust te blijven wat er voor nodig is om vrijheid in stand te houden. Om die reden zet ik met graag in voor de viering van het bevrijdingsfestival in onze provincie.

Esther Steenbergen (Secretaris): Van dit festival krijg ik zelf een gevoel van vrijheid. De locatie, de sfeer en de acts … het is bijna vanzelfsprekend; dat gevoel. Ik zeg “bijna”, want dat is het natuurlijk niet. In veel landen wordt vandaag de dag nog oorlog gevoerd. Laten wij in Nederland ervoor zorgen dat we de bevrijding nog lang mogen vieren en dan zeker middels ons mooie Bevrijdingsfestival.

Vera Lubbers (Vicesecretaris): De Bevrijdingsfestivals in Nederland staan voor het vieren van de Vrijheid en volgen op het herdenken van oorlogsslachtoffers. In Drenthe vieren we jaarlijks die vrijheid maar nodigen we iedereen ook van harte uit om na te denken wat je als individu kunt bijdragen om die vrijheid in stand te houden. Het is niet vanzelfsprekend dat we in vrijheid kunnen en blijven leven. Daarom investeer ik bewust tijd en aandacht om die waardevolle vrijheid op deze manier uit te dragen.